Articole Gospodarie by

Aparitie presa – Glasulmm.ro ”Butoaiele din inox sunt o investiție pe termen lung în siguranță, durabilitate, igienă!”

Articole recente

Cei mai mulți dintre noi când intrăm într-o cramă avem în minte imaginea unor butoaie imense de lemn, cu cercurile din tablă ruginite, pline de praf și mucegai. O astfel de imagine este azi o reprezentare a trecutului, care dincolo de frumusețea arhaică și nostalgia vremurilor în care bunicul trăgea vin din butoiul de lemn, își are locul într-un muzeu al satului românesc.

Butoaiele din inox sunt o investiție pe termen lung în siguranță, durabilitate, igienă!

Marian CONDRAT, antreprenorul băimărean care a fondat cunoscutul brand butoaieinox.ro a dezvăluit într-un interviu acordat ziarului nostru, care sunt secretele fabricației și de ce este necesar ”saltul” de la butoaiele de lemn la cele din inox alimentar.

Reporter:Fabricarea butoaielor de inox alimentar are o istorie a sa ori e pur și simplu un salt tehnologic normal în contextul dezvoltării industriale a lumii?
Marian CONDRAT, managerbutoaieinox.ro: Aveți dreptate, parțial. Istoria butoiului se întinde pe parcursul mai multor secole, din Grecia Antică și Imperiul Roman, transformându-se în funcție de nevoile umane în ceea ce privește stocarea și transportul diferitelor lichide și produse. Grecii și romanii, cunoscuți ca mari iubitori de vin, foloseau acum două milenii butoaiele de lemn pentru transportul și depozitarea băuturii lui Bachus, pentru untdelemn sau ulei de măsline. O schimbare semnificativă în istoria butoaielor a avut loc în secolul al XIX-lea, odată cu dezvoltarea tehnologiei și a metodelor de producție. La mijlocul secolului, producția de butoaie s-a modernizat prin introducerea mașinilor și a metodelor industriale. În acest context, au apărut primele butoaie din oțel și alte metale, utilizate în anumite industrii, în special în industria chimică și petrolieră.

Reporter: Bun, dar de ce inox alimentar?
Marian CONDRAT, managerbutoaieinox.ro: Butoaiele din inox, în special cele destinate industriei alimentare, au apărut odată cu dezvoltarea și utilizarea inoxidabilului (inoxului), aș putea spune o dată preocuparea omului modern, secolele XX-XXI, pentru siguranța alimentară. Inoxul este o formă de oțel inoxidabil, rezistent la coroziune și la acțiunea substanțelor chimice. Aceste proprietăți l-au transformat într-o alegere ideală pentru industria alimentară, care impune standarde stricte de siguranță și igienă.
Butoaiele noastre asigură un mediu sigur și curat pentru păstrarea băuturilor și a alimentelor, reducând riscul de contaminare bacteriană și prevenind oxidarea sau alterarea produselor. De asemenea, inoxul alimentar este ușor de curățat și dezinfectat, fiind necesare eforturi minime pentru a menține igiena optimă.

Reporter: Ați vorbit de utilizarea butoaielor din inox in industria alimentară, farmaceutică, etc. De ce ar trece, spre exemplu, maramureșenii care au astăzi în cramele lor butoaie de lemn sau din plastic la cele din inox alimentar?
Marian CONDRAT, managerbutoaieinox.ro: Așa cum v-am menționat mai sus, indiferent că vorbim de producția industrială sau de cea locală, de mic consum, beneficiile sunt general valabile – igienă, siguranță alimentară, siguranță a transportului și a depozitării, durabilitate, rezistență în timp… deci putem vorbi și de o investiție pe termen lung, adică un mare beneficiu financiar care nu ar trebui ignorat! Designul butoaielor noastre este modern iar finisajul de calitate îi conferă un aspect premium, ceea ce este important în contextul actual. Spun asta pentru a evidenția că suntem mereu dornici să livrăm atât calitate la cele mai înalte standarde dar și design și imagine, deoarece știm că aspectul vizual joacă un rol semnificativ în prezentarea și comercializarea produselor.

×